Hledáte přírodní cestu k posílení imunity, zlepšení trávení a kognitivních funkcí? Pak byste měli poznat Hericium erinaceus, známou také jako Korálovec ježovitý nebo Lví hříva. Tato jedinečná houba, dostupná také v bio kvalitě na Ecolife.cz, si v posledních letech získává stále větší popularitu díky svým prokázaným zdravotním benefitům.

Co je Hericium a proč je tak výjimečné?

Hericium je medicinální houba pocházející z Asie, která se vyznačuje charakteristickým vzhledem připomínajícím hřívu lva. Už staletí se používá v tradiční čínské medicíně pro své léčivé vlastnosti. V současnosti vědci zkoumají její potenciál v různých oblastech zdraví a přinášejí stále více důkazů o její účinnosti.

Jaké jsou benefity užívání Hericia?

  • Podpora imunitního systému: Hericium obsahuje látky, které stimulují imunitní odpověď organismu a posilují obranyschopnost vůči infekcím.
  • Zlepšení trávení: Houba podporuje zdraví střev a trávicího traktu, reguluje trávení a pomáhá při vstřebávání živin.
  • Posílení kognitivních funkcí: Hericium stimuluje růst nervových buněk a podporuje paměť, koncentraci a učení.
  • Ochrana mozku: Některé studie naznačují, že Hericium může mít neuroprotektivní účinek a chránit mozkové buňky před poškozením.
  • Snížení únavy: Houba pomáhá bojovat proti únavě a zvyšuje hladinu energie.
  • Podpora zdraví kloubů: Hericium může zmírňovat bolesti kloubů a zlepšovat jejich pohyblivost.

Hericium vedlejší účinky

Užívání Hericia je obecně bezpečné a nezpůsobuje vážné vedlejší účinky. Někteří lidé však mohou pociťovat mírně zažívací potíže jako nadýmání nebo průjem. Vždy je vhodné začít s nízkou dávkou a postupně ji zvyšovat. Před užíváním Hericia se doporučuje poradit se s lékařem, zvláště pokud užíváte jakékoli léky.

Jak užívat Hericium?

Hericium je dostupné v různých formách, jako jsou sušené houby, kapsle, prášek a extrakty. Nejběžnější způsob užívání je ve formě kapslí nebo prášku, které se jednoduše přidávají do jídla nebo nápoje. Doporučené dávkování se může lišit v závislosti na formě a koncentraci Hericia. Vždy je vhodné dodržovat pokyny na obalu produktu. Obecně platí, že je vhodné začít s nízkou dávkou a postupně ji zvyšovat, pokud je to nutné.

Hericium dávkování

Sušená forma – požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 minut nabobtnat. Doporučená doba vaření je 10 – 15 min

Ve formě tabletzvýšená dávka 3 – 10 kapsle denně (je vhodné poradit se s lékařem nebo praktikem čínské medicíny), obvyklá dávka 1 – 2 kapsle denně doporučujeme užívat vždy 5 dní v týdnu a 2 dny vynechat kapsle užívejte na lačno (min. 30 minut před jídlem nebo 60 minut po jídle), zapíjejte vodou nebo slabým zeleným čajem.

Prášková forma - 1 - 3g denně s minimálním půlhodinovým odstupem od jídla, rozmíchat v cca 1dcl vody a vypít (1 zarovnaná kávová lžička = 2g prášku). Doporučujeme užívat vždy 5 dní v týdnu a 2 dny vynechat. Užívejte na lačno (min. 30 minut před jídlem nebo 60 minut po jídle).

Při užívání vitálních hub doporučujeme zvýšit příjem vitamínu C, který zvyšuje vstřebatelnost účinných látek. Například ve formě extraktu brazilské třešně Aceroly.

Hericium zkušenosti a recenze

Mnoho lidí, kteří užívají Hericium, hlásí pozitivní zkušenosti a zlepšení jejich celkového zdraví. Někteří uvádějí posílení imunity, lepší trávení, zvýšenou energii a zlepšení kognitivních funkcí.

Kde koupit Hericium bio?

Kvalitní Hericium bio naleznete na Ecolife.cz. Nabízíme široký výběr produktů od renomovaných výrobců, jako je například Hericium Mycomedica.

Hericium je jedinečná houba s prokázanými zdravotními benefity. Hledáte-li přírodní způsob, jak zlepšit své zdraví a pohodu, Hericium může být pro vás tou správnou volbou.

Nezapomeňte: Před zahájením užívání jakýchkoli doplňků stravy, včetně Hericium erinaceus, se poraďte se svým lékařem. Není určeno pro děti do 3 let. Uchovávejte mimo dosah dětí. Neslouží jako náhrada pestré stravy.